vrijdag 28 juni 2013

Zelfgemaakte Ketchup

Ik vond vanmorgen voor een prikkie een paar kilo erg rijpe tomaten op de markt. Dus dacht maak mijn kinderen weer eens een keer blij. Aangezien dat grootverbruikers van ketchup zijn hier.....

2 kg vleestomaten, 10 middelgrote uien, 100gr bruine suiker, 3 tl zout, paprikapoeder, versgemalen peper, chilipoeder, ve tsin 1/8 l wijnazijn

De tomaten wassen en in stukken snijden, de uien pellen en fijn snipperen , de groenten samen met de suiker, het zout, een snufje ve tsin, de azijn, en de specerijen in een pan aan de kook brengen, het geheel 45 minuten laten sudderen, door een zeef drukken en inkoken tot een dikke saus, de ketchup op smaak brengen en in schone potten of flessen doen, de ketchup af laten koelen en de potten of flessen sluiten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten